Arăt: 2 REZULTATE
Digitalizare - proiecte

All digital week

All Digital Week la Șc. Gimn. Nr. 29 Galați

http://www.eos.ro/2019/02/15/campania-de-incluziune-digitala-hai-pe-net-2019/

                Pentru că ne dorim să pregătim elevii în “meseria viitorului”, pentru că suntem în Europa și pentru că ne plac provocările, în săptămâna 25 – 31 martie 2019, elevii Șc. Gimn. Nr. 29 Galați au fost ”digitali” așa cum a propus campania: “Hai pe net!” organizate la nivel național de Fundația EOS România.

                1. Elevi din clasele a V-a au făcut Primul Click” pe internet alături de bunici. Așa cum bunicii au avut bucuria de a-i ajuta să facă primul pas pe Terra, acum, nepoții au avut șansa de a le câștiga admirația și totodată încrederea bunicilor cu care au pornit la drum în lumea virtuală, printr-un simplu click.Miercuri 27 aprilie, perechi, perechi, bunici, nepoți, au pătruns în laboratorul de informatică al școlii unde am discutat despre avantajele internetului, despre ușurința cu care se pot obține astăzii informațiile, despre tipurile de informații care pot fi găsite pe internet, despre corectitudinea informațiilor găsite, în general despre modul constructiv în care poate fi folosit  internetul și tehnologia. Am căutat împreună, pe internet, diverse informații, am proiectat pe tablă pașii care se parcurg pentru ajunge la ele. Un simpatic bunic, ne-a povestit cum în anii 60 utiliza rețeaua internetul: „ Conectam două pahare cu ață sau sfoară și vorbeam cu vecinul prin rețea :)) ca și acum ”. Altă bunică ne-a povestit din exprință că un echipament mai performant la vremea aceea era “paharul cu picior”. Am revenit la reteaua actuală și am căutat, spre deliciul nepoților, rețete pentru clătite și alte bunătăți – atât în format video, cât și sub formă de text. Pe bunici i-am convis prin căutarea pașilor pentru realizarea nodurilor prescărești și a nodurilor pentru cravata de școlar a nepoților că digitalizarea ne poate ajuta. Am mai căutat produse electrocasnice pentru care am comparat prețurile pe  https://www.compari.ro/.

Spre finalul activității am rugat nepoții, să meargă acasa la bunici, și cu echipamentul disponibil, să ajute bunici să găsească informațiile de care au nevoie.

Drept multumire am dedicat bunicilor curajoși și nepoților norocoși, primul șlagăr atestat documentar – Tanta voglia di lei – I Pooh.

Prin acest tip de activitate, am ajutat nepoții să câștige încrederea bunicilor și am dat startul unei posibile colaborări virtuale nepot-bunic. Am arătat bunicilor că internetul are multe „fețe ascunse” pe care cu ușurință le pot descoperi și transforma în „tovarăș de nădejde”.

2. Elevii din clasele a VI-a și a VII-a s-au pregătit pentru “meseria viitorului” avansând pe tărâmul programării vizuale cu ajutorul aplicației https://blockly-games.appspot.com/

3. Elevii claselor a VIII-a au beneficiat în mod gratuit de o licență de simulări, cu ajutorul căreia au putut cunoaște formatul, tipul de întrebări și cerințele unei certificări de competențe digitale pentru gimnaziu, la un standard international. Multumim petnru oportunitate Fundației EOS – România! Întrebările testului au fost administrat de un elev, la calculatorul la care era conectat proiecorul. Elevii care cunoșteau răspunsurile la întrbări, comunicau elevului opinia personală despre modul de rezolvare a cerinței și astfel, prin colaborare, am parcurs cerintele unui test care oferă oportinitatea unei certificări internaționale. 

4. Doi elevi din clasa a V-a, care s-au antrenat în cadrul Clubului de robotică ce se desfășoară vinerea în cadrul școlii, au lucrat alături de elevi din clasa a VI-a pe platforma de programare virtuală  https://makecode.microbit.org/#editor

Suntem digitali!