Comunicat presa- Scoala Pathfinder

GALAŢI

 30 Octombrie 2012

 

 

Şcoala Gimnazială ‘Sfânta Ana’ Nr 29 din Galaţi –

Şcoală inovativăPathfinder2012 prin Programul Microsoft Partners in Learning

 

Şcoala Gimnazială ‘Sf. Ana’ Nr 29 din Galaţi a fost inclusă de către Microsoft România în topul celor mai interesate și inovative școli din România.

 

Şcoala Gimnazială ‘Sf. Ana’ Nr 29 din Galaţi participă în acest context,alături de 500 dintre cei mai inovatori educatori și cele mai innovative școli din lume, la Forumul Global Partners in Learning 2012, care se desfășoară la Praga în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie 2012. “Ideile tale conteaza”este tema centrală a evenimentului din acest an, iar activitățile vor sărbători succesul celor mai bune școli și a celor mai buni dascăli din lume.

În anul 2012, singura şcoală din România care a convins Microsoft că merită să se califice în grupul celor mai innovative școli este Şcoala Gimnazială ‘Sf Ana’ Nr 29 din Galaţi. După o selecție realizată de un grup de experți educaționali de renume, și după interviurile încheiate cu success de echipa de conducere a Școlii Gimnaziale ‘Sf Ana’ Nr 29 din Galați, școala a început o călătorie nemaipomenită în a-și descoperi calea prin care întregul colectiv al școlii, dar mai ales elevii, experimentează la prima mână cele mai noi tehnologii și cele mai moderne metode de învățare. Adeseori, aceste experiențe se realizează dincolo de porțile școlii, în contexte reale de viață și în cele mai multe cazuri în colaborare cu alte școli inovative din lume.

În cadrul programului de mentorat,Microsoft oferă asistență și resurse pedagogice inovative care fac diferența pe termen lung în procesul de reformare a școlii prin integrare tehnologică personalizată. Misiunea Microsoft pentru educație este aceea de a fi partener de încredere pe termen lung pentru transformarea învățării într-o nouă experiență atractivă, pentru întreaga comunitate educațională, indiferent de nivel: primar, secundar, liceal sau universitar. Misiunea Şcolii Gimnaziale ‘Sf. Ana’ Nr 29 din Galaţi se aliniază cu obiectivele în educație ale Programului Partners in Learning, școala propunându-și să utilizeze tehnologia pentru a impacta pozitiv fiecare elev astfel încât să își realizeze propriul potențial.

Suntem foarte onorați de participarea în programul Școlilor Inovative Microsoft. Ne asumăm responsabilitatea de a aduce învățarea și predarea în secolul XXI și dorim să demonstrăm că prin acces la  noile tehnologii, orice școală din România poate să ofere servicii educaționale cu valoare adăugată și oreintată spre succes, declară Directorul școlii, doamna Rodica Bălan.

 

Sanda Foamete, EduLead la Microsoft România afirmă: Programul Școlilor Inovative Microsoft facilitează colaborarea între membrii comunității educaționale globale, experți în educație și tehnologie și manageri școlari inovativi care își propun să ducă experiențele de învățare dincolo de școală și de modelele tradiționale de predare. Suntem bucuroși să putem să susținem performanța în școlile din România.

 

Informații pentru presă:

 

Şcoala Gimnazială ‘Sfânta Ana’ Nr 29 Galaţi

Nume persoana de contact: prof. Lovin Artemiza; Coordonator
Telefon:
0040755011744, email: Artemiza.Lovin@profesor.edu.ro

Website: www.scoala29gl.ro

 

Microsoft Romania

Nume persoana de contact: Sanda Foamete, EduLead
Telefon:
0040745172075, email: Sanda.Foamete@misrosoft.com

Website: http://www.microsoft.com/romania/educatie/